ВОЗРАСТНЫЕ ПЕРИОДЫ РАЗВИТИЯ, КАК ОСНОВАНИЯ ДЛЯ ОПРЕДЕЛЕНИЯ И ФОРМИРОВАНИЯ КОНСТИТУЦИОННО-ПРАВОВОГО СТАТУСА НЕСОВЕРШЕННОЛЕТНИХ - А. Р. Куттыгалива (Хабаршы. Заң сериясы, 2016)
Ғылыми жұмыста Қазақстан Республикасындағы ювенальдық юстицияның кезеңдік ену жəне даму сұрақтары қарастырылған. Сонымен қатар кəмелеттік жасқа толмағандардың жасына сəйкес дамуының кезеңдері қарастырылады. Автор «жасөспірімдер» «кəмелеттік жасқа толмағандар» категориясына жатпайтындығын жəне олар ерекше конституциялық-құқықтық мəртебеге ие арнайы субъектілер деген қорытындыға келеді.