ЗАКОНОМІРНОСТІ РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ПІД ВПЛИВОМ ПРОФЕСІЙНОЇ САМООСВІТИ І САМОВИХОВАННЯ - Alexandr Kucheriavyj (Естетика і етика педагогічної дії, 2016)
У статті розв’язуються такі завдання: 1) розкривається методологічна основа пошуку закономірностей розвитку педагогічної майстерності майбутнього вчителя і вчителя-практика; 2) окреслюється каркас понятійно-категоріального апарату теорії педагогічної майстерності, її родових і базових складників; 3) визначається цілісна сукупність закономірностей розвитку педагогічної майстерності майбутнього вчителя і педагога-практика під впливом професійної самоосвіти і самовиховання.