مقایسه‌ی الگوریتم‌های N‌S‌G‌A-I‌I و ۲S‌P‌E‌A در یک زنجیره‌ی تأمین دوهدفه‌ی استوار سناریومحور با در نظر گرفتن ضایعات - سپیده اسدی زیدآبادی; ابراهیم رضائی نیک (مهندسی صنایع و مدیریت شریف, 2023)
هدف از این تحقیق، توسعه‌ی یک مدل زنجیره‌ی تأمین چندمحصولی چنددوره‌یی با در نظر گرفتن ضایعات مواد اولیه‌ی موجود در محموله‌ی خریداری شده از تأمین‌کننده، ضایعات مواد اولیه حین تولید و کارایی نیروی انسانی است. این مدل به صورت برنامه‌ریزی عدد صحیح مختلط دوهدفه، با اهداف کمینه‌سازی هزینه‌ها و کمینه‌سازی ضایعات مواد اولیه در شرایط عدم قطعیت است. در دنیای واقعی برخی پارامترهای زنجیره‌ی تأمین مانند تقاضا با عدم قطعیت مواجه‌اند، بنابراین رویکرد بهینه‌سازی استوار سناریومحور برای مواجهه با این عدم قطعیت به کار برده شده است. برای حل مدل، ابتدا مدل مذکور با روش محدودیت اپسیلون و دو الگوریتم N‌S‌G‌A-I‌I و ۲S‌P‌E‌A حل شده است. سپس کیفیت جواب و زمان حل آنها با یکدیگر مقایسه شده است. برای اتخاذ تصمیم از میان پاسخ‌های پارتو از شاخص ارزیابی عملکرد M‌I‌D و روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی )A‌H‌P( استفاده شده است.