Düzce İli Kaynaşlı İlçesinde Riskli Binaların Tespitinde Sokak Taraması Yönteminin Uygulanması - Hanifi TOKGÖZ; Hüseyin BAYRAKTAR (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2014)
Düzce iline bağlı Kaynaşlı ilçe merkezinde bulunan binaların deprem tehlikesine karşı risk durumları hızlı tarama yöntemlerinden sokak taraması yöntemi ile belirlenmiştir. Sokak taraması yöntemi ile bilgileri alınan binaların risk skorları hesaplanarak risk açısından sınır değer belirlenmiştir. Çalışmada yöntemin sahada uygulanması, aşamaları ve hesap yöntemi açıklanacaktır.Anahtar Kelimeler: Kaynaşlı, Sokak Taraması, Deprem