ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ НА ФІНАНСОВОМУ РИНКУ: ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ - Yevheniia Malyshko (Економіка та суспільство, 2022)
На сучасному етапі розвитку економіки, яка потребує все більшого використання інформаційно-комунікаційних технологій, поширюється поняття діджиталізація, що включає в себе процес перенесення інформації у цифрову форму. Розвиток діджиталізації прискорює досягнення науково-технічного прогресу та інноваційно-технологічних методів господарювання. Результати дослідження сутності поняття діджиталізація дало змогу виокремити ключові слова: трансформація, цифровізація, оцифровуванням буття, інформація, цифрова технологія, інформаційно-комунікаційна технологія. Виділено основні напрямки щодо розвитку та запровадження діджиталізації в управлінні підприємством. Охарактеризовано та систематизовано переваги та недоліки діджиталізації в діяльності підприємств. Діджиталізація є одним з вагомих чинників, який покликано вплинути на тенденції сучасності розвитку інновацій у інформаційних технологій.