AĞAÇİŞLERİ SEKTÖRÜNDEKİ TEK KANALLI KUYRUK SİSTEMİNDE SİMÜLASYON ANALİZİ UYGULAMASI - Arif Güray; Serap Ulusam (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2001)
Bu çalışmanın amacı tek kanallı bir kuyruk sistemini simüle etmektir. Bu nedenle özel sektöre ait bir kapı-doğrama fabrikasında bulunan CNC tezgahının zamana göre işleyişi simüle edilmiş ve gerçek sistemin etkinliği belirlenmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda veriler elde edilerek gerekli matematiksel işlemler gerçekleştirilmiş ve bazı varsayımlar neticesinde sistemde uzun kuyrukların oluştuğu görülmüş ve gerekli çözüm önerilerinde bulunulmuştur.