Spletna platforma EPALE – priložnost za izmenjavo in sodelovanje izobraževalcev odraslih - Ajda Turk (AS: Andragoška Spoznanja, 2015)
EPALE je spletna platforma, na kateri lahko izobraževalci odraslih iz vse Evrope v svojem jeziku objavijo novice, dogodke, vire in spletne dnevnike. Obenem pa je več kot to. Gre namreč za novo spletno mesto s priložnostmi za sodelovanje in izmenjavo mnenj med strokovnjaki v izobraževanju odraslih – z enim ciljem, tj. izboljšati kakovost učenja odraslih v Evropi. Kdo stoji za EPALE, kaj vse prinaša in kdo lahko soustvarja EPALE, pišemo v nadaljevanju.