Ph.d.-afhandling om Rabbi Nahmans fortællinger - Marianne Schleicher; Hans J. Lundager Jensen (Religionsvidenskabeligt Tidsskrift, 2003)
Ph.d.-afhandlingen A Theology of Redemption – An Analysis of the Thirteen Tales in Rabbi Nahman of Bratslav’s Sippurey Ma’asiyot er skrevet med det formål dels at bidrage til den løbende diskussion, der foregår inden for judaistikken om udlægningen af Rabbi Nahmans tretten fortællinger, dels at præsentere religionsvidenskaben for en systematisk redegørelse for en af de mest komplekse jødisk-mystiske teologier. Rabbi Nahmans tretten fortællinger, der er kendt under titlen Sippurey Ma’asiyot, blev fortalt mellem 1806 og 1810 i Bratslav, Ukraine.