СТАБІЛІЗАЦІЯ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА У КОНТЕКСТІ ОПТИМІЗАЦІЇ МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ІНВЕСТИЦІЙНИМИ РИЗИКАМИ - H.I. Rumyantseva (Науковий вісник НЛТУ України, 2016)
В умовах ринкової економіки інвестування поєднане з ризиком недоотримання очікуваних результатів у встановлений термін або втратою коштів. У зв'язку з цим, виникає потреба кількісного оцінювання ступеня ризику інвестованих коштів та оптимізації механізму управління ризиками інвестиційної діяльності. Розглянуто сутність та види інвестиційних ризиків у діяльності вітчизняних суб'єктів господарювання за різними класифікаційними ознаками, на базі яких виявлено характеристики інвестиційних ризиків у реальному та фінансовому інвестуванні. Дослідження методологічних основ управління інвестиційними ризиками дало змогу конкретизувати прийоми та методи їх нейтралізації та виявити специфіку найпоширеніших механізмів аналізу зазначених ризиків. Запропоновано алгоритм оцінки ризику інвестиційного проекту, застосування його дасть змогу прийняти правильне рішення щодо доцільності реалізації проекту в умовах невизначеності зовнішніх чинників економічного середовища.