PRAVCI RAZVOJA HRVATSKOGA KNJIŽEVNOG JEZIKA OD ILIRSKOG RAZDOBLJA (Pokušaj sinteze II) - Dragica Malić (Rasprave Instituta za Hrvatski Jezik i Jezikoslovlje, 1992)
Rad je nastavak pregleda razvoja hrvatskoga književnog jezika objavljenoga u Raspravama Zavoda za jezik 6-7. Razmatraju se književnojezični tokovi od vremena hrvatskoga narodnoga preporoda naovamo.