Лингвомәдени бірліктер лингвомәдениеттанымдық аударматану ғылымының нысаны ретінде - G Bodau; N Sharypkazy (Әл-Фараби Атындағы Қазақ Ұлттық Университеті хабаршы шығыстану сериясы, 2016)
Бұл мақалада лингвомәдени бірліктерге бірлген тұжырымдарды жинақтай келе, лингвомәдени бірліктерді лингвомәдениеттанымдық аударматану ғылымының негізгі нысаны ретінде қарастырады. Лингвомәдениеттанымдық аударматану ғылымы – мәдениеттану, лингвомәдениеттану, аударматану ғылымдарын тоғыстра қарастыратын жаңа ғылыми бағыт ретінде қарастырылған. Біз бұл ғылыми жұмыста лингвомәдени бірліктерге жаңа бір қырынан тұжырымдама беруге тырыстық.