اثربخشی مشاوره هیجان مدار مبتنی بر اخلاق اسلامی بر شادکامی زوجین ناسازگار - فاطمه جعفری; منصوره حاج حسینی; باقر غباری بناب (پژوهش‌های کاربردی روانشناختی, 2017)
پژوهش حاضر با هدف طراحی و شناسایی اثر الگوی مشاوره هیجانمدار مبتنی بر اخلاق اسلامی بر شادکامی زوجین ناسازگار صورت پذیرفت. روش پژوهش آزمایشی، و در چارچوب طرح شبه آزمایشی از نوع پیشآزمون- پسآزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری کلیه زوجین مراجعهکننده به مرکز مشاوره یارا در شهرستان ساوه بوده است که از بین آنها 30 زوج داوطلب در شش ماهه دوم سال 1395 انتخاب گردید و به تصادف در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه شادکامی آکسفورد بود. برنامه به مدت 10 جلسه مشاوره گروهی 90 دقیقهای برای گروه آزمایش اجرا شد، اما گروه گواه، آموزشی دریافت نکرد. برای تحلیل دادهها از تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد. یافته‌ها حاکی از آن بود که الگوی طراحیشده از روایی مناسب برخوردار بوده و باعث افزایش معنادار میانگین شادکامی و مولفههای آن یعنی رضایت از زندگی، خلق مثبت، بهزیستی ذهنی و خودکارامدی گردیده، اما بر مولفه دیگر یعنی عزت نفس تاثیر معناداری نداشته است. میتوان نتیجه‌ گرفت الگوی مشاوره هیجانمدار مبتنی بر اخلاق اسلامی به عنوان یک روش کاربردی و مؤثر می‌تواند زوجین ناسازگار را از حالت دلبستگی ناایمن به ایمن، تنظیم هیجانات و شادکامی بیشتر سوق دهد.