Recepcja św. Augustyna w mariologii Soboru Watykańskiego II - Stanisław Celestyn Napiórkowski (Vox Patrum, 1988)
Nel primitivo testo mariologico, preparato per il Concilio Vaticano II da C. Balic, Sant’Agostino completamente non appare.