Kakovost podjetniškega izobraževanja - Franc Vidic (AS: Andragoška Spoznanja, 2000)
V prispevku avtor opisuje razvoj izobraževalnih programov od opredelitve ciljev, analize potreb po izobraževanju, priprave izobraževalnih programov, vstopa na trg izobraževanja do vrednotenja rezultatov izobraževanja. Pri tem je treba stalno spremljati dinamiko potreb ter želja odjemalcev oziroma, kot prav ijo nekateri, poznavati »temperaturo trga« in glede na to prilagajati programe. Skrb za udeležence je odgovornost zaposlenih in zunanjih sodelavcev v izobraževalnem podjetju, še posebej direktorja.