YÜZEY NORMALİNDEN OLAN SAPMALARA GÖRE YÜZEY YÜK YOĞUNLUĞU - Mustafa TEMİZ (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 1995)
Bu makalede daha evvel Yuan Zhong Zhang tarafından ileri sürülen bazı meseleler üzerinde durulmuş ve bazı düzeltmeler yapılmıştır. Zhang, Enze'nin "uç" etkisi denkleminin doğru olmadığını söyler. Bu çalışmada denklemde söz konusu olan uygunsuzluklar düzeltilmiştir. Bulunan sonuçlar tablo ile verilen nümerik değerlerde kolayca görülmektedir.