صادقانه عمل کردن: راهبردها و رفتارهای غیر کلامی در طی بازجویی پلیس - مهرداد مشکین فام (مطالعات فرهنگی پلیس, 2021)
در یک آزمایش، شاخصهای غیر کلامی فریب در بازجوییهای پلیس از جرایم ساختگی مورد واکاوی قرارگرفت. هر دو رفتار آوایی و غیر آوایی رتبهبندی شدند. سی نفر از شرکتکنندگان تحت _بازجوییهای طولانی (بیش از 9 دقیقه) توسط سی افسر پلیس باتجربه قرار گرفتند. از افسران پلیس خواسته شد، بازجوییها را طبق روال طبیعی انجام دهند. اگرچه افراد دروغگو گزارش کردند که بهطور قابلملاحظهای متشنجتر بودند و این کار را دشوارتر از افراد راستگو میپنداشتند، اما هیچ تفاوتی در رفتارهای غیر کلامی رتبهبندیشده یافت نشد. در تحلیل راهبردهای بهکار گرفتهشده مشخص شد که هم افراد راستگو و هم افراد دروغگو تلاش کردند تا از انجام حرکات اضافه اجتناب کنند. راهبرد اصلی محتوای کلامی برای دروغگوها ساده جلوهدادن ماجرا و برای راستگوها واقعی جلوهدادن آن بود. علاوهبر این، در این پژوهش علتهایی که چرا در این موقعیت مبرم دروغگوها و راستگوها با رفتار غیر کلامیشان قابل تمیز نبودند، مطرح و بحث شدهاند.