Щодо міжнародно-правового захисту цивільного населення під час збройного конфлікту - D. Klapouschak (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2023)
У статті здійснюється аналіз міжнародного регулювання захисту цивільного населення під час збройних конфліктів у світлі широкомасштабного вторгнення рф на територію України 24 лютого 2022 року. Визначаються основні міжнародні акти щодо захисту цивільного населення під час війни, передусім, Женевські конвенції про захист жертв війни.