Bezpieczeństwo danych osobowych w świecie Facebooka - Luiza Bogucka (Zarządzanie Innowacyjne w Gospodarce i Biznesie, 2017)
W dobie dynamicznego rozwoju portali społecznościowych i upowszechnienia się Facebooka niemal w każdym domu i na każdym komputerze ważną kwestią staje się ochrona danych osobowych jego użytkowników. Składający się z dwóch rozdziałów artykuł, stanowi wyjaśnienie pojęcia dane osobowe oraz ich podział na dane zwykłe i wrażliwe. Głównym celem jest odpowiedź na pytanie, czy przepisy dotyczące danych osobowych zapewniają odpowiednią ochronę użytkownikom i w jaki sposób przeciwdziałać zagrożeniom w sieci.