CONFLICTUL INTRAPERSONAL ȘI FRECVENȚA ATITUDINILOR ADOPTATE DE STUDENȚII PEDAGOGI - Ecaterina ȚĂRNĂ (Psihologie, 2022)
În articolul respectiv vom analiza confl ictul intrapersonal care presupune o neînțelegere cu sine, dar și o anume atitudine de refl ecție asupra sinelui. Domeniul nostru de cercetare se încadrează în problematica rezolvării confl ictului intrapersonal în raport cu frecvența atitudinilor adoptate de studenții pedagogi. Anticipând expunerea analitică, în care, în special, venim cu un îndemn pentru dezvoltarea atitudinii nonconfl ictuale, trebuie să precizăm că, în acest articol, vom remarca doar unele dintre multiplele posibilități de rezolvare constructivă a confl ictelor intrapersonale, expuse de comunitatea academică, fără a tăgădui însă și valoarea celorlalte. Totodată, pledăm pentru introducerea în Planul de studii, la domeniul de formare profesională inițială „Științe ale educației”, a unui curs cu titlul „Confl ictologie”.