Адвокатың шешендік шеберлігін жетілдіру мәселелері. Вопросы совершенствования ораторского искусства адвокатов. - G. B. Meirbekova. (Хабаршы. Заң сериясы, 2016)
Мақала адвокаттардың іс жүргізуге қатысуының мәселелері және iс жүзiндегi осы қатынастарды реттейтiн заңнамаға және адвокатура органдарының адвокаттық қызметтi қолдану практикасына талдам жасау, сонымен қатар осы негiзде туындалған проблемаларды анықтау мен оларға баға беру және адвокаттық қызмет туралы заңнаманы жетiлдiру жолдарын айқындау болып табылады.Тиісті мақалада сот жарыссөзі кезіндегі адвокаттардың қорғау сөзінің рөлі мен маңызы қаралады. Мақала авторы адвокаттардың қорғау сөздерінің бағыттарын жақсартып, көтеру мақсатында бірнеше нақты шараларды жүзеге асыруды ұсынады. В статье автором указаны основные требования предъявляемые к участие адвоката в процессе. Участие адвоката должна не только влиять на решение или на приговор суда, но и иметь воспитательное значение для участвующих в деле, который должен осознать свою отвественность и сделать соответствующие выводы.А также в данной статье рассматриваются роль и значения защитительной речи адвоката в ходе судебных прений. Автором статьи предложены конкретные меры направленные на повышения её роли и значений.