Türkiye’nin farklı bölgelerinde otizmli çocuğu olan ailelerin aşılar hakkındaki bilgi düzeylerinin, aşı reddinin sıklığının, ve nedenlerinin araştırılması. - Fadime Özge Dilcioğlu; Recep Keşli; Yasin Dünya; Aldulmanoor Zaheer; Danyal Rezazadeh Roudkoli; Rukiye Gün; Mehmet Bardak; Esra Zeynep Yücesan; Muhammed Rasim Demirayak; Fatma Beyza Öztürk; Bayram Şener; Mesut Turhan; et al. (Genel Tıp Dergisi, 2021)
Amaç: Otizm spektrum bozukluğu (OSB), erken çocukluk dönemlerinde sosyal etkileşim ve iletişim becerilerinde yetersizlik, kısıtlı ilgi alanı ve stereotipik davranış örüntüleri ile karakterize nörogelişimsel önemli bir bozukluktur. Bu çalışmanın amacı OSB tanısı almış çocuğu olan ebeveynlerin aşılar hakkında genel bilgilerini ölçme, aşıya karşı tutumlarını belirleme, aşı karşıtlığının oranı ve nedenlerini saptamaktır.