Inštitut za izseljenstvo ZRC SAZU se predstavi v Londonu - Irena Gantar Godina (Dve Domovini, 1997)
Predstavniki Inštituta za izseljenstvo ZRC SAZU so British-Slovene Society v Londonu predstavili delo Inštituta in ZRC SAZU. Srečanje sta organizirala g. Matjaž Šinkovec, slovenski veleposlanik v Londonu, in g. Keith Miles, predsednik British-Slovene Society, ki sta poskrbela za dobro organizacijo in številen obisk.