Creació automàtica de diccionaris multilingües especialitzats en noves àrees temàtiques - Joaquim Moré (Digithum, 2009)
En aquest article presentem una eina que genera automàticament diccionaris d'equivalències multilingües especialitzats en noves àrees temàtiques. L'eina explota recursos presents a la xarxa per a cercar les equivalències i verificar-ne la idoneïtat. Aquests recursos són, d'una banda, les viquipèdies, que es poden baixar i processar de manera lliure, i, de l'altra, els materials que institucions terminològiques de referència deixen disponibles. Aquesta eina pot ser útil per als docents que elaboren materials didàctics i per als investigadors que preparen tesis, articles o manuals de referència. També pot ser útil per als traductors i per als terminòlegs que s'ocupen de la normalització terminològica d'una nova àrea temàtica en una llengua determinada, els quals estan interessats a conèixer els conceptes que encara no tenen una denominació normalitzada.