Табиғи өнімдер – денсаулық кепілі.Экологически чистые продукты – залог здоровья будущих поколений. - A. S. Moldagalyeva. (Хабаршы. Заң сериясы, 2016)
Мақалада автор Қазақстан Республикасының тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін құқықтық қамтамасыз ету мәселелерін қарастырады. ГМО-ға түсінік бере отырып, тамақ өнімдеріндегі ГМО-ның зиянды және зиянсыз салдарына салыстырмалы талдау жасайды. Автор тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы заңының баптарына кейбір ұсыныстарын келтірген. Сонымен қатар Қазақстан Республикасындағы азық-түлік өнімдерінің бағасын тұрақтандыру мәселесіне тоқталған. В статье автор рассматривает проблемы правового обеспечения пищевой продукции Республики Казахстан.Дает понятие и содержание ГМО, а также проводит сравнительный-правовой анализ между ГМО и экологически чистыми продукциями. Автор дает некоторые предложения, которые могут на законных основаниях обезопасить пищевую продукцию, употребляемую человеком. Кроме того, автор рассматирвает проблему соотношения качества и цен пищевой продукций в Республике Казахстан.