Halkla İlişkiler Bakış Açısından Kriz Durumlarında İnternetin Rolü ve İnternet Kriz Planlaması - Başak Solmaz (Selçuk İletişim, 2013)
İnternet, pek çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanıldığı ve gittikçe büyüyen bir iletişim ve bilgi ağı olarak tanımlanabilir. Her yıl kullanıcı sayısının ikiye katlandığı söylenen bu iletişim sisteminde, kablo ya da uydu kullanılarak hem yazı hem de görüntü iletilmektedir. İnternet bilgiye kolay hızlı ve ucuz erişim sağlarken artık insanoğlunun temel iletişim aracı olarak da işlev görebilmektedir. İnternet kullanımının hızla artması diğer kitle iletişim araçlarının kullanımını ve onlara duyulan ilgiyi azaltmaktadır. Kitle iletişim araçlarında yaşanan krizlerin ekonomik nedenlerinin yanısıra internet kullanımıyla doğru orantılı olduğu da söylenebilir. Coğrafya farkı olmadan insanlar hatta kurumlar arası etkileşimi sağlayan internet, iletişim dünyasını da bu bağlamda değiştirebilmiştir. Bu çalışmada, internetin kriz durumlarındaki rolü ve internet kriz planlaması, halkla ilişkiler internet ilişkisi anlayışı çerçevesinde irdelenmeye çalışılacaktır.