Organik Rankine Çevrimi Prensibi ile Düşük Sıcaklıktaki Kaynaklardan Elektrik Üretim Uygulamaları - Alper Ergün; Mehmet Özkaymak; Erdoğan Kılıçaslan (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2016)
Düşük sıcaklıklardaki kaynaklardan elektrik üretmek için en etkili yollardan biri Organik Rankine Çevrimidir. Organik Rankine Çevrimi dünya genelinde birçok yerde kullanılmasına rağmen ülkemiz için yeni sayılabilecek bir araştırma konusudur. Yapılan bu çalışmada Organik Rankine Çevriminin çalışma prensibi anlatılmış ve literatürde sık rastlanan sistemler ile ilgili bilgi verilmiştir. Ayrıca sistemlerinin kullanım alanları hakkında kapsamlı bir araştırma yapılmıştır. Çalışmanın sonucunda, ülkemizde kullanılabilecek ORÇ sistemleri hakkında önerilerde bulunulmuştur.