BASIN DİLİ ÜZERİNE BAZI DİKKATLER - ersin özarslan (İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi, 2014)
Basın dilinin umumî dil içerisinde yazı dili ile konuşma dili arasında kendine mahsus yeri ve işlevi vardır. Bu yazıda basın dilinin ana dil içerisindeki yeri ve kendisi gibi standard dil içerisinde yer alan diğer alt ve üst dil şubeleriyle benzerlik, farklılık ve işlev bakımından münasebeti üzerinde durulmuştur.