Žad iz gore Kun: o simboliki žada v dinastiji Han - Jan VRHOVSKI (Asian Studies, 2019)
Članek govori o tem, kako se je v dinastiji Han (漢, 206 pr. n. št.–220 n. št.) v različnih virih odražala raba simbola žada (yu 玉) in kakšno ozadje je imela. Delo poskuša osvetliti tudi to, kako se je simbol žada uporabljal v različnih miselnih strujah: od konfucijanstva do nekonfucijanskih miselnih struj (daoistični viri in sinteze različnih misli, na primer v delu Guanzi 管子) in nazadnje še v najzgodnejših kitajskih budističnih delih. Članek s tem podaja tudi pregled stanja rabe simbolike žada, iz katerega so vzniknile vse prihodnje rabe simbola žada v kitajskih literarnih in tudi filozofskih in religioznih delih.