PREMISELE CREĂRII CENTRULUI DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ - Iurie Pînzaru; Olga Irimca; Kristina Stîncă; Stela Gheorghiță (Arta Medica, 2022)
Obiective. În ultimii 20-30 de ani, omenirea se confruntă cu paradigma de a atrage o atenție deosebită siguranței chimice, deoarece, în condițiile moderne, omul contactează un număr impunător de substanțe și amestecuri chimice, atât în condiții habituale, cât și de producere. Crearea și consolidarea Centrului de informare toxicologică a fost recunoscută ca o necesitate prioritară în cadrul forurilor internaționale și una din acțiunile esențiale pentru buna guverne, incluse în Foaia de parcurs a OMS, aprobată de cea de a 70-a Adunare a Asambleiei. Scopul lucrării constă în evaluarea posibilităților și necesitatea creării Centrului de informare toxicologică în Republica Moldova.