گزارش موردی توانبخشی دهلیزی در بیماری با سرگیجه مقاوم به درمان و ناهنجاری سیستم ساکول - صادق جعفرزاده (Journal of Paramedical Science and Rehabilitation, 2019)
هدف: گزارش موردی از توانبخشی دهلیزی در بیماری با سرگیجه مقاوم به درمان در اثر ضربه به سر و درگیری سیستم ساکول یافته های بالینی:  نتایج آزمون الکترو نیستاگموگرافی (Electronystagmography) و oVEMP در این بیمار طبیعی بود.اما نتایج آزمون cVEMP نشان دهنده آسیب سیستم ساکول در سمت راست بود. تشخیص: آسیب سیستم دهلیزی به علت ضربه به سر درمان:  توانبخشی دهلیزی نتایج:  در ابتدای درمان بیمار دارای سرگیجه های مکرر بود و وضعیت تعادلی بیمار بسیار نامساعد بود. نتایج آزمون های رمبرگ (Romberg) و راه رفتن جفتی (Tandem Gait) غیر طبیعی بود. برای بیمار جلسات منظم توانبخشی دهلیزی برنامه ریزی شد و از تمرین های آداپتیشن (Adaptation) و ثبات گیز (Gaze Stability) استفاده شد. پس از 5 ماه، سرگیجه های بیمار به میزان زیادی از بین رفته بود و وضعیت تعادلی نیز بهبود چشمگیری را نشان می داد.