Формування бажаної поведінки дітей із сімей з алкогольною залежністю як мета підтримки установ соціального захисту - Marek Paluch (Проблеми сучасної психології, 2017)
У статті наголошено, що алкоголізм – це хвороба. У сучасній соціальній реальності все більше і більше людей уживають алкоголь, що призводить до серйозних, часто драматичних наслідків. Алкоголізм є причиною маргіналізації та соціальної ізоляції. Страждання, спричинені вживанням алкоголю одним із членів сім’ї, призводять до соціальної дисфункції цієї сім’ї. Соціальний працівник відіграє важливу роль у запобіжних діях та соціальному втручанні. Особливо шляхом навчання молодого покоління слід проводити профілактичні заходи, які в майбутньому запобігатимуть соціальним проблемам, пов’язаним з алкоголізмом. Тільки компетентні процедури можуть мінімізувати його наслідки. З цією метою все суспільство повинно бути залучене до боротьби з алкоголізмом та бути відповідальним за трагедії, що відбуваються у повсякденному житті польських громадян. Соціальна робота відіграє тут дуже важливуроль, мета якої – допомогти не лише людям з алкогольною залежністю, але й повернутись їхнім сім’ям до нормального соціального функціонування.