ЗАСТОСУВАННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ SAP ERP В ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ - Halyna Mozghova; Olha Zaika; Anastasiia Kovalenko (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена дослідженню можливостей застосування програмного забезпечення SAP ERP в інформаційно-аналітичному забезпеченні управління підприємством. У результаті проведеного дослідження було визначено можливості, які надає впровадження SAP ERP. Надано характеристику основним функціональним модулям, що можуть допомогти максимально оптимізувати роботу всередині організації. На основі оцінки ERP-системи за відкритими джерелами, було визначено головні переваги. Отримано висновок, що впровадження SAP ERP забезпечить безпеку даних компанії. Встановлено, що основним недоліком є вартість програмного забезпечення. Був проведений аналіз на прикладі українських компаній, що вже мали можливість відчути позитивний вплив впровадження ERP-системи. В результаті дослідження визначено, що ERP-система може значно поліпшити роботу організацій у різних сферах їх діяльності (фінансовий сектор, промисловий сектор, тощо).