ЕФЕКТИВНІ БІЗНЕС-КОМУНІКАЦІЇ ЯК СТРАТЕГІЧНА СКЛАДОВА УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ПІДПРИЄМСТВА - Оксана Сторожук; Тетяна Немченко; Олексій Заярнюк (Економіка та суспільство, 2023)
У статті обґрунтовано теоретико-методичні підходи до змістовного наповнення поняття ефективних бізнес-комунікацій як стратегічної складової управління ризиками підприємства. Проведено теоретичний аналіз та визначено ключові аспекти ефективних бізнес-комунікацій. Обґрунтовано підходи до удосконалення бізнес-комунікацій в стратегічному управлінні актуальними ризиками підприємства, що дасть можливість швидко виявляти нові ризики, пов’язані із комунікаціями, встановлювати між ними причинно-наслідковий зв'язок, розробляти та використовувати в практиці різні стратегії поліпшення комунікацій та підтримувати резилієнтність бізнесу. Отримані результати дослідження дозволяють підприємствам використовувати переваги ефективних бізнес-комунікацій та удосконалювати свою діяльність в управлінні ризиками.