Характерные особенности синтаксиса современного турецкого языка. Қазіргі түрік тілінің синтаксистік ерекшеліктері. - D. A. Andabayeva.; R. A. Avakova; G. K. Kortabayeva (Әл-Фараби Атындағы Қазақ Ұлттық Университеті хабаршы шығыстану сериясы, 2016)
Данная статья посвящена особенностям турецкого синтаксиса,основным синтаксическим единицам и характеру взаимодействия элементов внутри языковой системы. Дается классификация способов синтаксических связей на примере турецкого языка и специфика объединения компонентов. Кратко рассматривается история изучения вопроса теоретического синтаксиса, в целом, и турецкого синтаксиса, в частности. Приводится описание синтаксических единиц и разграничиваются понятия «слово » и «словосочетание». Мақала түрік тілі синтаксисінің ерекшеліктері мен синтаксистік бірліктерді, ішкі тілдік жүйенің элементтерінің өзара қатынасын қарастыруға арналған. Синтаксистік байланыстардың классификациялық тәсілдері түрік тіліндегі мысалдармен келтіріліп, компоненттік бірліктердің ерекшеліктеріқ арастырылады.Теориялық синтаксис мәселелерінзерттеутарихына қысқаша тоқталып, түрік тілінің синтаксистік ерекшеліктерін айқындайды.Синтаксистік бірліктерге сипаттама беріліп, «сөз» бен «сөзтіркестері» арасындағы айырмашылықтарды ажыратып береді.