In memoriam: Zaslužni profesor dr. Jože Sivec (19. januar 1930–30. januar 2017) - Metoda Kokole (Muzikološki Zbornik, 2017)
Zaslužni profesor muzikologije dr. Jože Sivec je navzven dajal vtis raztresenega in od vsakdanjega življenja značilno odmaknjenega univerzitetnega profesorja, hkrati pa je bil o vsem, kar se je dogajalo v svetu in muzikološki stroki, še kako na tekočem in njegovo natančno pomnjenje preteklih še tako majhnih dogodkov in podatkov je bilo malodane legendarno. Profesor Sivec se je od nas in svojega bogatega ter glasbe polnega življenja poslovil konec januarja letos malo po svojem sedeminosemdesetem rojstnem dnevu.