Grzech pierworodny w twórczości Seduliusza - Henryk Wójtowicz (Vox Patrum, 1997)
Auctor huius commentationis primum enumerat Sedulii opera omnia, deinde de rebus et partibus Paschalis carminis nec non de eruditis gentilibus, quibus hoc carmen a poeta est destinatum, postea Boleslai Gładysz et Michaelis Mazzega laudat dissertationes, in quibus mentio quaedam de peccato originali apud Sedulium in genere quidem, sed non in specie est facta.