TÜRK BANKACILIĞINDA KRİZLER VE ÇIKARILAN DERSLER - Süleyman KALE; Mehmet Hasan EKEN (Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2017)
Amaç: Bu çalışmada 1980’den sonra yaşanan bankacılık krizleri, nedenleri ve sonuçları ile analiz edilmektedir. Bir taraftan krizlerin ekonomi üzerindeki maliyeti değerlendirilirken, diğer taraftan risk yönetimi bağlamında bankaların krizden çıkardıkları dersler ele alınmaktadır.Yöntem: Literatür ışığında, kavramsal olarak krizlerin genel çerçevesi ortaya konduktan sonra, Dünya ve Türkiye deneyimlerine dayalı olarak bankacılık krizlerinin sebep ve sonuçları irdelenmektedir.