تجزیه‌وتحلیل عوامل مؤثر بر پایداری زنجیره تأمین در مراکز خدمات درمانی در دوران کووید-19 با رویکرد مدل‌سازی ساختاری-تفسیری - هیوا مندمی; حسین صیادی تورانلو (مدیریت زنجیره تأمین, 2022)
با شیوع همهگیری کووید-19 فشار زیادی بر پایداری زنجیره تأمین مراکز خدمات درمانی وارد شد. ازاین‌رو هدف تحقیق حاضر شناسایی و طراحی مدل عوامل مؤثر بر پایداری زنجیره تأمین مراکز خدمات درمانی در دوران کووید-19 با استفاده از رویکرد تحلیلی نوین مدلسازی ساختاری-تفسیری است. این پژوهش از لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری دادهها توصیفی پیمایشی است. اطلاعات از منابع کتابخانهای و میدانی جمعآوری شدهاند و از طریق نظرات خبرگان اعتبارسنجی شده است. سپس برای تحلیل روابط بین عوامل شناسایی شده و سطحبندی آن‌ها از رویکرد مدلسازی ساختاری-تفسیری استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که 39 عامل که در 8 دسته از فرآیندهای زنجیره تأمین شامل مدیریت ظرفیت، مدیریت تکنولوژی، مدیریت محیط، مدیریت ارائه خدمات، مدیریت مالی، مدیریت مخاطره، مدیریت رویداد و مدیریت ارتباط با مشتری دستهبندی شدهاند، بر پایداری زنجیره تأمین مراکز خدمات درمانی در دوران کووید-19 تأثیرگذارند. همچنین نتایج سطحبندی این فرآیندها با استفاده از رویکرد مدلسازی ساختاری-تفسیری نشاندهنده یک مدل پنج سطحی است که در آن مدیریت ظرفیت با بیشترین تأثیر در سطح اول و مدیریت ارتباط با مشتری و مدیریت رویداد با کمترین تأثیر در سطح پنجم قرار میگیرند. در نهایت نیز پیشنهادهایی به مدیران مراکز خدمات درمانی جهت حفظ پایداری زنجیره تأمین در این مراکز ارائه میگردد.