ÇOKLU-ORTAMLAR İÇİN KULLANICI ARAYÜZÜ TASARIMI - Birgül EGELİ; Meltem ÖZTURAN; Nuri BAŞOĞLU; Bekir KARA (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 1997)
Çoklu sunu ortamlarının etkin kullanımı için yeni kullanıcı arayüzleri tasarlanmalı ve geliştirilmelidir. Bu yazının amacı, çoklu sunu ortamları için var olan tasarım yol göstericilerini sunmak, tasarım süreci içinde kullanıcılar ile denenmesi gereken tasarım konularını belirlemek, bu amacı gerçekleştirmek üzere hazırlanan deneme ortamını tanımlamak, ve kullanıcılar ile yapılan deneme ile ilgili sonuçları sunmaktır. Yapılan test sonuçları göstermektedir ki var olan yolgöstericileri kullanmak gerekli ama yeterli değildir.