Doku Mühendisliğinde Doku İskelesi Tasarımında Kullanılan Güncel 3 Boyutlu Yazdırma Teknolojileri - Beka Çotur; H.Kürşad Sezer (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2017)
Bu çalışmada günümüzde kullanılan 3 boyutlu yazdırma teknolojileri incelenmiş ve biyoyazdırma için kullanılan yazdırma teknolojileri arasında en uygun doku iskelesi inşa edenler tanımlanmıştır. Araştırma kapsamında üretilmesi hedeflenen doku yapısına göre kullanılacak olan biyomalzemelere uygun 3 boyutlu yazıcıların özellikleri, 3 boyutlu yazıcıların doku mühendisliği için gerekli olan gözeneklilik, yapısal dayanım, pürüzsüzlük, biyoçözünürlük kalitesini sağlama koşullarına yer verilmiştir. Bu araştırmada özetlenmiş olan bulgular, Doku İskelesi Tasarımı ve 3 Boyutlu Yazdırma Teknolojileri gibi biyoyazdırma uygulamaları ile ilgilenen akademik ve sanayi çevre için yararlı olacaktır.