Un projecte per a primer d’ESO: «Congrés de zoologia». Reflexions i propostes de millora - Beth Fornas Dos-Santos; Conchita Ortega Provedo; Àngela Sánchez i Juny (Revista Catalana de Pedagogia, 2018)
L’article següent pretén reflexionar sobre el que suposa la implementació d’un projecte a l’aula, tant des del vessant de l’alumnat com des del vessant del professorat. El projecte realitzat correspon al currículum de primer d’educació secundària obligatòria (ESO) i té com a eix conductor el tema dels animals. El més significatiu de l’article és exposar els encerts i les dificultats amb les quals ens hem anat trobant al llarg dels dos cursos en què l’hem realitzat. En el text s’expliquen la gènesi i l’evolució del projecte, a més d’algunes evidències del treball que poden servir d’exemple per elaborar i implementar un projecte per a altres docents. Aquest projecte ha estat una eina didàctica, útil en la millora de l’ensenyament-aprenentatge per a l’alumnat, i ha suposat un canvi en el funcionament del treball per part del professorat del nostre institut i una millora en la coordinació i col·laboració dels diferents àmbits. Paraules clau: Projecte, recerca-acció, ensenyament-aprenentatge, aprenentatge significatiu, competències.