شناسایی، طبقه‌بندی و اولویت‌بندی ریسک¬های مربوط به اوراق بهادار اجاره (صکوک اجاره) - محمد طالبی; امیر ‌محمد رحیمی (جستارهای اقتصادی, 2012)
پیشرفت کشور‌های اسلامی‌ و پدید آمدن نیاز‌های جدید و کامیابی نسبی اندیشه علوم مالی اسلامی‌، اندیشمندان مسلمان ‌را به فکر طراحی ابزار‌های مالی اسلامی ‌انداخت. قابلیت‌های عقود اسلامی‌ و تجربه بازارهای مالی باعث شد تا در مدتی کوتاه انواع ابزار‌های مالی اسلامی ‌طراحی و برای اجرا پیشنهاد شود. یکی از نوآوریهای دهه اخیر نظام مالی اسلامی که میتوان گفت توان رقابت با ابزار مشابه آن در نظام مالی متعارف را دارد، اوراق بهادار اجاره یا همان صکوک اجاره است که میتواند جایگزین مناسبی برای اوراق بهادار ربوی به‌ویژه اوراق قرضه شمرده شود. اوراق بهادار اجاره نیز همانند سایر ابزارهای مالی با توجه به جدید بودن آن بهصورت ذاتی مستلزم ریسکهای مختلف است. رقابت‌پذیری، نحوه قیمت‌گذاری، اقبال سرمایه‌گذاران و بسیاری عوامل مهم دیگر تحت تاثیر مخاطره‌پذیری این ابزارها است. بنابراین باید ریسک‌های این ابزار شناسایی شود و در گام بعد این ریسک‏ها حذف یا کاهش یابد. هدف از این مقاله، دست‌یابی به گنجینههای دانشی خبرگان مالی و کند‌وکاو در این معادن برای آشکارسازی و مستندسازی ریسکهای اوراق بهادار اجاره با استفاده از روش تحقیق دلفی و اولویت‌بندی آنها با استفاده از روش TOPSIS است.