FORME DE MANIFESTARE A AGRESIVITĂȚII ȘI RELAȚIA ACESTORA CU STIMA DE SINE LA ADOLESCENȚII DIN MEDIUL PENITENCIAR - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2020)
Articolul prezintă o abordare praxiologică a problematicii privind agresivitatea și interferențele acesteia cu stima de sine a adolescenților din mediul penitenciar. Sunt elucidate formele de manifestare a agresivității și componentele stimei de sine la adolescenții deținuți, comparativ cu adolescenții aflați în libertate. La fel, este prezentată corelația statistică stabilită între stima de sine și comportamentul agresiv în mediul penitenciar. Cuvinte-cheie: agresivitate, stimă de sine, mediu penitenciar, adolescent, deținut, libertate, comportament, influență, relație.