Serolojik testlerin tekrarının bruselloz tanısına etkisi: bir pediatrik olgu - Şeyma Işık Bedir; Deniz Aygün; Muharrem Çiçek (Cukurova Medical Journal, 2021)
Bruselloz ülkemizde endemik olarak görülen bir enfeksiyon hastalığıdır. İnsan brusellozunda bir çok sistem etkilenmektedir ve çoğunlukla tanı karmaşasına neden olmaktadır. Bu nedenle, erken tanı konmuş brusellozun uygun şekilde tedavisinde uzun süreli ve kombine antibiyotik kullanımı önem taşır. Bu olgu sunumunda, ana semptomları güçsüzlük, iştahsızlık olan ve erken dönemde serolojik testleri negatif olup, daha sonra pozitifleşen 11 yaşında bir kız hastayı sunduk. Ayaktan izlemde nüks olan bu hasta üzerinden yüksek şüpheli bruselloz olgularında takibin ve tanı testlerinin tekrarının önemine dikkat çekmeyi amaçladık.