ZMLUVY S UVEDENÍM ČISTÝCH NÁKLADOV PRI OBSTARÁVANÍ DOPRAVNEJ OBSLUŽNOSTI - Miloš Poliak; Štefánia Semanová (Perner’s Contacts, 2015)
Príspevok rozoberá problematiku zmlúv s uvedením čistých nákladov pri obstarávaní dopravnej obslužnosti z pozície obstarávateľa dopravnej obslužnosti. Prvá časť popisuje aktuálnu situáciu vo vybraných krajinách a formy zmlúv, ktoré je možné uzatvoriť medzi obstarávateľom a dopravcom z hľadiska rizika. Ďalšia časť popisuje vplyv konkrétnej formy zmluvy na kvalitu a rozsah dopravnej obslužnosti.