ساختاردهی مسئله تعارضات مدیریت پسماند بیمارستانی با ترکیب رویکردهای تئوری درام و استراتژی مذاکره و بازتاب مفاهمه - مهدی عابدینی; تورج کریمی; عادل آذر; فرزانه خسروانی (Pizhūhish dar Bihdāsht-i Muḥīṭ., 2021)
زمینه و هدف: پسماندهای بیمارستانی بعد از رادیواکتیو، به‌عنوان دومین پسماندهای خطرناک مطرح هستند. اگرچه این موضوع، سلامت شهروندان و محیط‌زیست را تهدید می‌کند، ولی اختلاف‌نظر بین نهادهای متولی، مدیریت پسماندهای بیمارستان را با مشکل جدی مواجه کرده است. مدیریت نامناسب از یک‌سو و افزایش حجم این پسماندها به سبب شیوع ویروس کرونا از سوی دیگر، ضرورت پرداختن به این موضوع را دوچندان نموده است.  ، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی و ساختاردهی تعارضات و تناقضات میان ذی‌نفعان این مسئله انجام شد.مواد و روش‌ها: در این مطالعه، ابتدا با استفاده از رویکرد استراتژی مذاکره و بازتاب مفاهمه، مشارکت‌کنندگان مسئله شناسایی شدند. سپس با ترسیم نمودار قدرت-علاقه بازیگران اصلی تعیین  و در نهایت با استفاده از تئوری درام، تقابل و تعارض بازیگران در این مسئله ساختاردهی گردید.یافته‌ها: با توجه به اولویت‌ها و گزینه‌های تصمیم 5 بازیگر اصلی در میز مذاکره، عدم همکاری و کشمکش زیادی بین آنها وجود داردشت. بیشترین کشمکش میان سازمان‌های پسماند و بیمارستانها شکل گرفت و مهم‌ترین نوع معضل بین سازمان‌ها، معضل رد گزینههای یکدیگر بود.نتیجه‌گیری: تعارضات ناشی از معضل رد گزینهها را میتوان به‌نوعی بهترین نوع از تعارض دانست که با مصالحه و همکاری سازمان‌ها با یکدیگر میتوانند بهبود در مسئله را ایجاد کنند. در این حالت با مذاکره، اندکی انعطاف‌پذیری و سازش در مورد گزینههای موجود و یا با اندکی تغییر و نوآوری در ارائه گزینههای جدیدتر، میتوان این تعارضات را به همکاری تبدیل نمود.