THE RUSSIAN FOLK COSTUME ROLE IN THE GENESIS OF CULTURAL FORMS OF THE CENTRAL BLACK SOIL ZONE - Igor I. ORLOV; Мarina L. POLOVINKINA; Olga S. PAVLOVA (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Umanistice, 2020)
In this article the authors explore the features of the folk costume of the Central Black Soil Zone regions. Special attention is paid to the analysis of typical features of the Russian costume. The author believes that regional differences revealed in some elements of the Russian folk costume of the Black Soil Region make it possible to consider it a unique phenomenon of cultural diffusion.    ROLUL COSTUMULUI POPULAR RUSESC ÎN GENEZA CULTURALĂ A REGIUNII CENTRALE A CERNOZIOMULUI În acest articol autorii cercetează particularitățile costumului popular rusesc din Regiunea Centrală a Cernoziomului. O atenție specială este acordată analizei caracteristicilor specifice ale costumului rusesc. Autorii consideră că diferențele regionale reflectate în unele elemente ale costumului popular rusesc din Regiunea Cernoziomului pot fi considerate drept un fenomen unic al difuziunii culturale.