Зміст та структура курсу методики викладання інформатичних дисциплін у закладах вищої освіти - Надія Олефіренко; Юрій Гонтар (Математика, інформатика, фізика: наука та освіта, 2024)
В статті розглядаються педагогічні аспекти впровадження курсу методики викладання інформатичних дисциплін в освітні програми підготовки магістрів з інформатики.  Описано структуру та зміст системи цифрової компетентності громадян (DigComp), впровадженої Європейською комісією, а також її практичне застосування в освіті. Проаналізовано підходи до інформатичної підготовки здобувачів вищої освіти.  Визначено принципи та специфіку інформатики як загальноосвітньої дисципліни.  Запропоновано зміст курсу методики викладання інформатичних дисциплін, який розкрито через тематику двох змістових модулів.