Alt Ekstremiteye Yayılım Gösteren Primer Intrakranial Kist Hidatik: Olgu Sunumu - Faruk ALTİNEL; Deniz TUNÇEL; Ahmet ÖZTÜRK; Mustafa Fuat AÇIKALIN (Cukurova Medical Journal, 2014)
Kist Hidatik paraziter bir hastalıktır. Ana konak genellikle köpeklerin bağırsağı olup parazit larvaları su ve kontamine yiyeceklerle bulaşır. İntrakranial yerleşimli kist hidatik nadirdir. İntrakranial kist hidatik olgularının yaklaşık %75'i çocuklarda izlenir. Bu yazımızda primer intrakranial tutulumu olan operasyondan 5 ay sonra alt ekstremite tutulumu izlenen pediatrik kist hidatik olgusu klinik, radyolojik ve histopatolojik verilerle sunulmuştur.