ОРГАНІЗАЦІЯ ОБЛІКУ РОЗРАХУНКІВ ЗІ СПОЖИВАЧАМИ НА ЕНЕРГЕТИЧНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ - Nataliya Mazur (Економіка та суспільство, 2021)
На сьогодні надзвичайно актуальною проблемою державного рівня є розв'язання енергетичної кризи, регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, порядку купівлі та розрахунків за електричну енергію, вироблену на об’єктах електроенергетики з альтернативних джерел енергії. Тому основним завданням даного дослідження є аналіз організаційно-методичних засад організації обліку розрахунків зі споживачами на енергетичних підприємствах України. Проаналізовано та систематизовано особливості нормативно-правового регулювання обліку розрахунків зі споживачами електроенергії, виробленої приватним підприємством «зеленої» енергетики, здійснено аналіз стану та динаміки розрахунків у розрізі рахунку 361 «Розрахунки з вітчизняними покупцями». Окреслено напрями удосконалення обліково-аналітичного забезпечення управління розрахунками зі споживачами на приватному підприємстві «зеленої» енергетики.